<nav id="yo5p4"><pre id="yo5p4"></pre></nav>
    <rp id="yo5p4"></rp>

    <button id="yo5p4"><object id="yo5p4"></object></button><rp id="yo5p4"></rp>

    <rp id="yo5p4"></rp>

    <rp id="yo5p4"></rp>

    <tbody id="yo5p4"><pre id="yo5p4"></pre></tbody>
    <rp id="yo5p4"><object id="yo5p4"></object></rp>
  1. 英語資訊
    News

    初一至初三全程英語知識點總結及練習之四

    Source: [db:來源]  [db:作者]  2022-07-19  我要投稿   論壇   Favorite  
    初二年級(中)【知識梳理】 I. 重點短語1. give a concert2. fall down3. go on4. at the end of5. go back6. in ahurry7. write down8. come out9. all the year round10. later2 on 11. at times 12. ring sb. up 13. Happy New Year! 14. have a party 15. hold on16. hear from17. be ready 18. at the moment19. take out 20.the same as521. turn over22. get-together23. put on24. take a seat625. wait for26. get lost27. just then28. first of all29. go wrong30. make a noise31. get on32. get off33. stand in line34. at the head of35. laugh at36. throw about37. in fact738. at midnight39. enjoy oneself40. have a headache41. have a cough42. fall asleep843. again and again 44. look over45. take exerciseII. 重要句型1. be good for sth.2. I think …3. I hope9…4. I love…5. I don’t like…6. I’m sure…7. forget to do sth.8. take a message for sb.9. give sb. the message 10. help yourself10 to sth.11. be famous11 for sth.12. on one’s way to…13. make one’s way to…14. quarrel12 with sb.15. agree13 with sb.16. stop sb. from doing sth.III. 交際用語1.What’s the weather like today?2.It’s cold, but quite suuny.3.How cold it is today!4.Yes, but it’ll be warmer later on.5.Shall14 we make a snowman?6.Ok. Come on!7.Happy New Year!8.May I speak to Ann, please??9.Hold on, please.10.Thanks a lot for inviting15 me to your party.11.Ok. But I’m afraid I may be a little late.12.Can I take a message for you? 13.That’s OK. It doesn’t matter. 14.I’m very sorry, but I can’t come.15.I’m sorry to hear that.16.Happy birthday!17.Would16 you like ...? Would you like to ...?18.Do you think ...? Yes, I think so. / No, I don't think so.19.Do you agree? Yes, I agree. / No, don't really agree. I really can't agree.20.There are a few17 / a lot of ... / on it.21.So do we.22.I'm happy you like it.23.Which is the way to ..., please? 24.Turn right/left at the ... crossing. 25.Go on until18 you reach19 ...26.How can I get to ...? Go down/up/along this road.27.What's the matter?28.It'll take you half an hour to ... 29.We'd better catch a bus. 30.It may be in ... Ah1, so it is31.You must be more careful!32.You mustn't cross the road now.33.If you want to cross a street, you must wait for the green light.34.Please stand in line.35.You must wait for your turn.36.If you don't go soon, you'll be late.37.I don't feel very well.38.My head hurts.39.You mustn't eat anything until you see the doctor.40.What's the trouble20?41.What's the matter with…?42.She didn't feel like eating anything.43.Nothing serious22.44.Have/get a pain23 in…45.No problem24.46.Take this medicine25 three times a day.IV. 重要語法1. 一般過去時;2. 反意疑問句的用法;3. 一般將來時;4. 感嘆句;5. 簡單句的五種基本句型;6. 情態動詞can, may和must, have to的用法;7. 時間狀語從句和條件狀語從句!久麕熤v解】1. above/ over/ on 這三個介詞都表示“在……之上”,但含義不同。on指在某物的表面上,和某物接觸;above指在某物的上方,不和某物接觸,但也不一定在某物的正上方;over指在某物的正上方,不和某物接觸。試比較:There is a book on the desk.課桌上有一本書。I raise26 my right hand above my head. 我把右手高舉過頭。There is a stone bridge27 over the river. 河面上有座石橋。2. forget to do sth./forget doing sth.forget to do sth.意思是“忘記做某事”,實際上還沒做;forget doing sth,意思是“忘記做過某事”,實際上已經做過了。試比較:I forgot28 to tell him the news30.我忘記告訴他這條消息了。I forgot telling him the news.我已經把這條消息告訴他了,我卻忘了。類似的詞還有:remember, regret等。3. hope/wishhope和wish 在漢語中都有“希望”的意思,但其含義和用法有所不同。主要區別如下:(1)wish可以用來表示不可實現的愿望;hope只能用來表示可能實現的愿望。例如:I wish I were 20 years younger32.我但愿自己能年輕二十歲。 I hope you’ll be better soon. 我希望你能很快好起來。I wish the weather wasn’t so cold. 但愿天氣不這麼冷。I hope he will come, too. 我希望他也能來。(2)wish可以接sb. to do sth. 的結構,而hope不可以。例如:Do you wish me to come back later? 你是否希望我再來?4. be sure to do sth./ be sure of/about sb. or sth. (1)be sure to do sth.可以用來表示說話人給對方提出要求,意思是“務必”,也可以用來表示說話人做出的推斷,意思是“一定”,“肯定”。例如:Be sure to lock34 the door when you leave.你離開時務必把門鎖好。It’s a good film. You are sure to enjoy it.這是一部好電影,你肯定會喜歡的。(2)be sure of/about sb.or sth. 可用來表示“某人對某事有把握”。例如:I’m sure of his success35.我相信他會成功。I think it was33 three years ago, but I’m not sure about it.我想那是三年前的事情,但我沒有把握。5. hear from/hear of hear意思是“聽到”,從哪里聽到要用from來表示。例如:I’ve heard from Xiao Wu that we’ll start out military36 training37 tomorrow.我聽小吳說,我們明天開始軍訓。Listen to the tape and write out what you hear from Han Mei.聽錄音,并寫出你從韓梅那里聽到的內容。hear from還有一個意思是“收到某人的來信”(=receive a letter from sb.)。例如:I heard from my pen friend in the U.S.A. last month. 上個月我受到了美國筆友的來信。I heard from her last week. 我上周接到了她的來信。hear of和和hear from含義不同。hear of 意思是“聽說”,“得知”(某事或某人的存在),常用在疑問句和否定句里。例如:Who is he? I’ve never heard of him.他是誰?我從來沒有聽說過他。I never heard of such38 a thing! 這樣的事我從來沒有聽說過。6. It’s a pleasure39./With pleasure.It’s a pleasure這句話常用作別人向你表示致謝時的答語,意思是“那是我樂意做的”。例如:---Thank you for helping40 me. 謝謝你地幫助。---It’s a pleasure. 那是我樂意做的。---Thanks a lot. Bye.非常感謝。 再見。---It’s a pleasure. 那是我樂意做的。再見。類似的話還有 “Not at all.” “You are welcome.” “That’s all right.” With pleasure也用作客氣的答語,主要用在別人要你做某事,而你又非常愿意去做的場合。例如:---Will you please pass me the newspaper, please? 請你把報紙遞給我好嗎?---With pleasure. 當然可以。7. seem/look(1)二者都可以作“看起來”講,但seem暗示憑借一些跡象作出的有根據的判斷,這種判斷往往接近事實;look著重強調由視覺得出的印象。兩者都可跟(to be)+形容詞和as if從句。如:He seems41 / looks (to be) very happy today. 他今天看起來很高興。It looks (seems) as if it it is going42 to rain. 好像要下雨了。(2)但下列情況中只用seem不用look:1)后跟不定式to do時。如:He seems to know the answer. 他似乎知道答案。2)在It seems that ...結構中。如:It seems that he is happier now than yesterday.他像比昨天高興些了。8. be ready to do/be ready for/ get ready to do/get ready for(1)be ready to do和be ready for…表示“已作好…的準備”,強調狀態(2)get ready to do和get ready for…表示“為…做準備”,強調行為。如:I'm ready to do anything you want me to do. 我愿意/隨時準備做一切做你要我做的事。I'm ready for any questions you may ask.我愿意/隨時準備回答你可能問的問題。He's getting ready to leave for Tokyo.他正準備動身去東京。Let's get ready for the hard moment.我們為這一艱難時刻作好準備吧。(3)be ready to do 通?衫斫“樂于做某事”,即思想上總是有做某事的準備。be not ready to do表示“不輕易做某事”。如:He's usually not ready to listen to others43.他通常不輕易聽從別人。9. at table/at the tableat table在吃飯,at the table在桌子旁邊。例如:The Greens are at table. 格林一家人在吃飯。Mr. Black is sitting at the table and reading44 a book.布萊克先生坐在桌旁讀書。10. reach, arrive/get to 三者都有"到達"之意。reach是及物動詞,后直接加名詞,get和arrive是不及物動詞,不能直接加名詞,須借助于介詞。get to后加名詞地點,若跟副詞地點時,to去掉;arrive at +小地方,arrive in+大地方。如: Lucy got29 to the zoo before 8 o'clock. 露西8點前到了動物園。 When did21 your parents arrive in Shanghai? 你父母何時到上海的? It was late when I got home. 我到家時天色已晚。11. sick/ill 二者都是形容詞。當“生病的,患病“之意時,ill只作表語,不作定語;而sick既可作表語也可作定語。sick有"嘔吐,惡心"的意思,只能作表語,而ill無此意。如: Li Lei was ill last week. (只作表語)李磊上周生病了。 He's a sick man. (作定語)他是病人。不能說成:He's an ill man. My grandfather was sick for a month last year. (作表語)我祖父去年病了一個 月。12. in time/on time in time是"及時"的意思,on time是"準時,按時"。如:I didn't get to the bus stop in time. 我沒有及時趕上汽車。We'll finish our job on time. 我們要按時完成任務。13. may be/maybe It may be in your inside45 pocket46. = Maybe it is in your inside pocket. 也許在你里邊的口袋里。第一句中may be是情態動詞+be 動詞構成的謂語部分,意思是"也許是","可能是";第二句中的maybe是副詞,意思是"可能",常位于句首,不能位于句中,相當于另一副詞perhaps。再如: Maybe you put it in that bag.也許你放在了那只包里。(不能說You maybe put itin that bag.)It may be a hat.那可能是頂帽子。(不能說It maybe a hat. 或It maybe is a hat.)14. noise/ voice47/ sound noise 指嘈雜聲,噪音大的吵雜聲。voice是指說話的聲音,嗓音,嗓子。sound是指耳朵能夠聽到的聲音、鬧聲等。它是表示聲音之意的最普通的字。有時還用作科學上的聲音。例如: Don't make so much noise! 別那么大聲喧嘩! I didn't recognize48 John's voice on the telephone. 在電話里我聽不出約翰的聲 音。He spoke49 in a low50 voice. 他低聲說話。We heard a strange51 sound. 我們聽到了一種奇怪的聲音。Sound travels52 fast, but light travels faster. 聲音傳得快,但是光傳得更快!究键c掃描】中考考點在本單元主要集中在:1. 一般過去時;2. 反意疑問句的用法;3. 一般將來時;4. 感嘆句;5. 簡單句的五種基本句型;6. 情態動詞can, may和must, have to的用法;7. 時間狀語從句和條件狀語從句;8. 本單元學過的詞匯、短語和句型;9. 本單元學過的日常交際用語?荚囆问娇梢允菃雾椞羁、完型天空、短文填空和完成句子!局锌挤独1. (2004年長沙市中考試題) ---Do you know if we will go to the cinema tomorrow? ---I think we’ll go if we ________ too much homework. A. will have B. had53 C. won’t have D. don’t have【解析】答案:D。該題考查的是條件狀語從句的時態。在條件和時間狀語從句里通常用一般現在是表示將來的動作。2. (2004年佛山市中考試題) You have been to Tibet54, _________? I was told that the snow-covered mountains were very beautiful.A. have you B. haven’t you C. don’t you【解析】答案:B。該題考查的是反意疑問句的構成。反意疑問句的前一部分是肯定句,后一部分就應該是否定的疑問部分,而且要和前一部分保持時態上的一致。3. (2004年揚州市中考試題) ---Jacky, look at that Japanese55 sumoist(相撲手). ---Wow, ______________! A. How a fat man B. What a fat man C. How fat man D. What fat man【解析】答案:B。該題考查的是感嘆句的構成。這個感嘆句省略了主謂部分,只保留了感嘆部分。如果以What開頭,就應該是What a fat man! 如果是How開頭,就應該是How fat!4. (2004年福建省泉州市中考試題) ---Thanks for your help. ---__________________ A. It doesn’t matter B. Don’t thank me C. You’re welcome D. That’s right【解析】答案:C。該題考查的是日常交際用語;卮饎e人的道謝通常用“That’s all right.”或”You’re welcome.”【滿分演練】一. 選擇填空1. Don’t forget _________your book here tomorrow.A. to take B. to bring C. taking D. bringing2. Mrs Brown went to the cinema, ______she?A. didn’t B. doesn’t C. wasn’t D. isn’t3. It was half past four. Everything _______ready.A. is B. was C. are D. were4. ---Happy New Year!---____________.A. The same to you B. I’m glad to hear thatC. I’m very happy D. Thank you. It’s very kind of you.5. I got up late yesterday. There _________no time to have breakfast.A. has B. had C. was D. is6. Thank you for ______me to your party.A. invite B. inviting C. to invite D. invited567. ---I’m sorry I took57 your pen by mistake58 yesterday.---______________.A. All right B. That’s right C. Right D. That’s all right8. ---Thank you for showing me the way!---________________.A. The same to you B. It doesn’t matterC. It’s a pleasure D. That’s right9. ---Could59 I use your computer for a moment?---_____________.A. Sure B. Really C. Right D. It doesn’t matter10. ---I just lost my bike.---________________.A. I wish you to buy a new oneB. You’d better buy a new oneC. I’m sorry to hear thatD. It’s always nice to ride a new one二. 選擇能代替句中劃線部分的詞語或短語1.What’s the matter with your mother?A.problem B. question C. message D. wrong2.---Thank you very much.---It’s a pleasure.A. I’m very glad. B. That’s right.C. It doesn’t matter D. Not at all3.What is he doing at the moment?A.now B. a moment ago C. late D later on4.Did you have a good time at the party?A.stay long B. sing and dance C. enjoy yourself D. eat enough 5.---May I speak to John, please?---Certainly.A.Sure. B. I think so. C. I’d love to D. That’s all right.6.---Could I speak to Jim, please?---Sorry,he isn’t in.A.is at home B. is not at work C. is out D. is free7.There is nothing but an old table in the room.A. many B. some C. any D. only8.What’s the weather like?A. When B. Where C. why D. How9.Please let me look at your photo.A.give me B. pass me C. bring me D. show me 10.Please ask him to ring me up when he comes back.A. see B. help C. call D. thank 三. 完形填空 When I __1__ in London last year, it had one of the thickest fogs(霧) in years. You could __2____ see your hand in __3___ of your face. When evening fell62, it became63 even61 __4___ . All traffic65 __5___ to a stop. I decided66 to walk. A few minutes __6___ , I couldn’t find my__7___ . Then I saw67 a young man and asked him to help me. He agreed68. As I was following69 him __8__ the streets, he told me, “I know this part4 of London quite well. And the thick fog60 ___9__ to me. You see, I’m __10___ .”1.A. is B. was C. am D. are2. A. easily B. hard C. hardly D. even3. A. front B. the front C. back D. the back4. A. bad B. worse C. good D. better5.A. began B. started C. went D came646.A. late B. later C. early D. earlier7.A. road B. way C. street D. home8.A. along B. in C. through D. by9.A. is not good B. does good C. is nothing D. has something10.A. strong B. week C. blind D. clever四. 閱讀理解 (A) John was a very famous pianist70. When he was a small boy, he once played at a party at the home of a rich man. He was only eight years old. But he had played for several71 years. At the party he played a famous piece by Beethoven (貝多芬). He played wonderfully. The famous piece has in it several very long rests. In each of these rests he took his hands from the piano and waited. To him this was very exciting. But it seemed72 that the mother of the rich man thought73 differently. Finally74 during75 one of these rests she came over to him. She touched him on the head with a smile and said76, “My boy, why don’t you play us what you know well?” 根據短文內容判斷正誤:正確的答“A”,錯誤的答“B”。 1.John once played the piano at a party when he was only a little boy.2.John began to play the piano at the age of eight.3.In each of the rests John took his hands from the piano because he felt tired.4.The rich man’s mother did not think John played the piece well.5.I n fact the mother of the rich man knew the piece well. (B) One day, we had an English class. The teacher saw a boy reading a picture book and said, “Tom, what do you usually do after lunch?” Tom nervously(緊張地)got up from his seat, but he did not know what to answer. He thought for some time and then said, “Wait for supper.” The teacher was displeased77 and just at that moment, he saw another boy asleep. The teacher was getting a little angry now, but he was trying not to show it. Then he asked, “And you, Joke79?” As Joke was asleep, of course80, he could not hear what the teacher had said. His deskmate(同桌) woke81 him up. Joke stood82 up quickly and answered in a loud voice, “So do I”.1.This story happened____________.A. in the teacher’s office B. after lunchC. in class D. a home2.Tom’s answer made83 the teacher __________.A. angry B. displeased C. surprising D. laughing3.The teacher asked Joke ________.A.what he wanted to do after classB.what he did in classC.the same question as he asked TomD.to help Tom4.Joke’s answer meant that_______.A.he knew what to do and what not to do after lunchB.he did the same thing as Tom didC.he read a picture-bookD.he did many things after lunch5.From the above story we can see that ________. A. Joke did not know what question the teacher had askedB.Tom did well in his lessonsC.Joke was good at his lessonsD.Tom and Joke worked hard at their lessons (C) Mrs Black, the wife84 of a rich business85 man, invited some of her friends to have lunch. She wanted to try a new way of cooking86 a fish, and she was very pleased78 with herself87 when the dish88 was ready. As the dish was very hot, she put it near the open window to cool for a few minutes. But, five minutes later, when she came back for it, she was shocked89(震驚)to find the neighbour90’s cat at the dish. She was in time to stop the car. That afternoon was successful91 and everyone enjoyed the dish very much. They talked and laughed till92 four o’clock. At the end of the afternoon, when she was alone93 again, Mrs Black felt tired and happy. She was in a chair just near the window. She looked out of the window and shocked to see the neighbour’s cat dead94 in her garden. Why, the fish dish must be bad! What would happen to her friends? She at once telephoned the family doctor for advice95. The doctor told her to telephone each of the visitors97 to meet him at the hospital as soon as he could. Finally the danger98 was over. Once again Mrs Black was alone in her chair in the sitting-room99, still tired but no longer happy. Just then the telephone rang. It was her neighbour. “Oh, Mrs Black,” her neighbour cried, “My cat is dead. She was killed100 by someone101 in a car and put it in your garden.”1.Mrs Black invited _______to lunch.A. Mr Black’s friends B. her neighbourC. her parents D. some of her friends2.Why was Mrs Black not happy after she had a good party?A.She was sad about the dead cat.B.She found102 her fish dish was bad.C.She never thought that she would have so much trouble.D.She felt tired after she had a busy day.3.Mrs Black________________________.A.stopped the cat before it began to eat the fishB.was too late to stop the cat in timeC.stopped the cat before it ate3 the fish upD.stopped the cat but it was too late4.Why was Mrs Black so shocked to see the cat dead in her garden?A.She liked the cat very much.B.She worried103 about her friends.C.She was sure that her fish was bad.D.She didn’t know how the cat died104.5.Finally________________.A.Mrs Black found that all her friends were all rightB.a visitor96 told her that the cat was killed by someone in a carC.Mrs Black felt happy as all her friends were safeD.Mrs Black met all her friends at the hospital五. 根據漢語句子的意思完成下列英語句子1. 收音機里說今天晚些時候雨會停的。 The radio says the rain____ ____ ____ ____today.2. 我不喜歡冬天,因為天氣太冷了。I don’t like winter, _____it’s ____ _____.3. 西安位于中國的西北部。Xi’an is ______the ______of China.4. 多好吃的面包!_____ _____ bread it is!5. 明天白天溫度將保持在零度以上。 The temperature105 will _____ ____ _____ in the daytime106 tomorrow.六. 句型轉換,使第二個句子和第一個句子的意思相近或相同1.What a hot day today! _____ _____ it is today! 2. Most of North and South China will have a cold wet day . ____ will be cold and wet _____ most of North and South China. 3. The radio says it will be cloudy sometimes. The radio says it will be cloudy ____ ____.4. The snow will be heavy in some places. It _____ _____ _____ in some places.5. Shall we go out for a walk? _____ _____ going out for a walk? 初二年級(中)【練習答案】一. 1.C 2.B 3.B 4.A 5.B 6.B 7.D 8.A 9.B 10.B 11.B 12.B 13.A 14.D 15.C 16.A 17.D 18.A 19.B 20.B二. 1. B 2. B 3. B 4. A 5. D 6. D 7. D 8. B 9. C 10. B三. (A) 1. B 2.A 3.A 4. A 5. B (B) 1. A 2. C 3. B 4. B 5. A (C) 1.C 2.B 3.A 4.B 5.D 四. 1.to say sorry to you 2.he asked me to do 3.walking in the garden 4.a good memory107 5.invented108 the robot 6.it difficult to remember these words 7.eating meat 8.all the time 9.was born109 in 10. Good luck
    將本頁收藏到:
    上一篇:初一至初三全程英語知識點總結及練習之五
    下一篇:初一至初三全程英語知識點總結及練習之三
    最新更新
    論壇精彩內容
    網站地圖 - 學習交流 - 恒星英語論壇 - 關于我們 - 廣告服務 - 幫助中心 - 聯系我們
    Copyright ©2006-2007 www.swztv.com All Rights Reserved
    99久久中文字幕伊人